Picatura de roua

de Bunica in Prajituri, 23 Aug 2012 | 63281 vizualizari

 

Prajitura se numeste "Picatura de roua" deoarce dupa racire, pe bezea apar mici bobite de sirop, aratand ca niste picaturi de roua.
Aceasta i-a placut pana si mofturiciului meu, Matei!

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:
  • 1 kg mere
  • 4 lg zahar
  • 50 g unt
  • CREMA:
  • 1 L lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • BEZEA:
  • 2 albusuri
  • 2 lg zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picatura de roua:

O tava 40/40 cm se unge cu unt.

Merele se curata, se taie felii subtiri si se asaza in tava. Se presara cele 4 linguri de zahar peste ele si se dau la cuptor pentru 30 minute. Cat merele stau la cuptor, se prepara crema.

Cele doua galbenusuri se mixeaza cu lingurile de zahar. Praful de budinca se dilueaza cu o cana de lapte rece. Restul de lapte se infierbanta si se toarna peste praful de budinca diluat. Se amesteca si galbenusurile mixate, se pune pe foc sa dea cateva clocote, pana se obtine o crema mai groasa.

Dupa 30 minute se scoate tava cu merele si se toarna budinca fierbinte. Se mai da la cuptor 10 minute.

Intre timp se pregateste bezeaua. Albusurile cu zaharul se bat pana stau "mot" (cum ar zice Miha).

Dupa cele 10 minute, se scoate tava si se pune peste budinca bezeaua.

Se mai da la cuptor pentru 10 minute.

Se scoate, se lasa sa se raceasca bine si se taie rece. 

TIPS-URI

1

preferabil, dupa ce s-a racit, sa se tina la frigider o ora inainte de a se taia

2

untul ramas il puteti taia bucatele si il puneti deasupra merelor

Daca ti-a placut reteta noastra "Picatura de roua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere